Hogyan lehet eltávolítani a Powered szöveget a WordPress Footer linkből

Powered szöveg eltávolítása a Footer-ből

Lábléc-kreditek eltávolítása vagy cseréje. A WordPress legtöbb sablonja a láblécet/footert használja a „Proudly powered by WordPress|Téma: Penman by Template Sell ” hivatkozás megjelenítésére. Ha valaki vállalati webhelyet futtat, vagy a webhelyet ügyfelek számára fejleszti, általában a creditet el szeretné távolítani vagy testre szabni.

A Free WordPress témák többségében nincs lehetőség arra, hogy eltávolítsuk a hivatkozást a láblécben. Ha kíváncsi, mégis hogyan távolíthatja el vagy szerkesztheti ezt, lépésről lépésre segítünk ebben.


Engedélyezés / letiltás a Customizer segítségével

A témák némelyikében vannak lehetőségek a láblécben megjelenő, hivatkozások beállításainak megjelenítésére / elrejtésére. Ez a funkció általában csak prémium változatban érhető el. Ha prémium verziót használ, akkor a Megjelenés> Testreszabás menüpontban ellenőrizheti ezeket a beállításokat.
Ha nincs lehetőség arra, hogy elrejtse vagy hozzáadja saját szövegét, próbálja ki az egyéni CSS használatát.


Egyszerű megoldás – Elrejteni ezt a részt egyéni CSS segítségével

Az egyik legegyszerűbb módszer, hogy elrejtse a szöveges hivatkozást, az egyéni CSS. Kövesse az alábbi lépéseket az egyéni CSS hozzáadásához.

  1. Adminisztrátorként jelentkezzen be a WordPress-be.
  2. A „Megjelenés” menüben kattintson a „Testreszabás”-ra.
  3. Lépjen az Egyedi CSS részébe.
  4. Itt adja hozzá az alábbi CSS kódokat.

.site-info{
display:none;
}

A kód FTP-n keresztül a style.css-ben is hozzáadható.


Eltávolítás / szerkesztés a footer.php fájlon keresztül

Ha inkább szerkeszteni szeretnénk a szöveget, az egyik módja a footer.php fájl szerkesztése. A WordPress téma/sablon a footer.php fájlt általában a gyökérmappában találjuk. Testre szabhatja a foooter.php fájlt és feltöltheti a fájlt a kiszolgálóra, vagy közvetlenül szerkesztheti a Megjelenés> Szerkesztő segítségével.

Kövesse az alábbi lépéseket a footer.php fájl szerkesztéséhez admin panelen keresztül. Készítsen másolatot az eredeti fájlról módosítás előtt!

  • Adminisztrátorként jelentkezzen be a WordPress-be
  • Görgessen az “Megjelenés” felirat felett, majd kattintson a “Szerkesztő” menüre>
  • A jobb oldali felső sarokban válassza ki a szerkeszteni kívánt fájlt.
  • Kattintson a Theme Footer (footer.php) fájlra.
  • Szerkessze a kódot az alábbi képen látható módon.

Eltávolítás / szerkesztés a footer.php fájlon keresztül

Ha a WordPress tizenkettes témát szerkesztené, a credit információk egy másik sablonfájlban vannak. Ellenőrizze a témafájl sablon-részeit / láblécét / site-info.php-jét. A hasonló kódot az alábbi képen fogja látni.

Eltávolítás / szerkesztés a footer.php fájlon keresztül

A közvetlen testreszabás helyett javasoljuk, hogy a témát a Gyermek témával módosítsa.


Még egy megoldás – a Remove Footer Credit bővítmény

Ezzel a pluginnel nem szükséges módosítani a kódot a footer.php-ban. A bővítmény nagyon minimális lehetőségekkel rendelkezik ahhoz, hogy egyszerűen és könnyen lehessen használni. Egy szövegmezőbe írja be azt a szöveget vagy HTML-kódot, amelyet módosítani szeretne, egy másik szövegdobozba pedig azt a szöveget vagy HTML-t amivel helyettesíteni szeretné.

Credit hivatkozás eltávolítása WordPress footerből